Aktieskolen er inddelt i lettilgængelige og overskuelige afsnit, som du kan læse online.
Målet er at man skal blive en bedre og dygtigere investor, så man øger sit afkast og ikke mindst går uden om de traditionelle faldgruber, der kan koste dyrt.
Vi forsøger at belyse en række af de spørgsmål, der ofte melder sig hos såvel nybegynder som mere garvede investorer:. De fire første spørgsmål går igen hos de fleste der kan betegnes som ny på aktiemarkedet, mens de efterfølgende passer på alle typer investorer:
Hvordan investerer jeg i aktier?
Hvordan kommer jeg i gang med at investere?
Hvor findes information om aktier?
Hvad skal jeg investere i?
Hvordan får jeg succes med mine investeringer?
Hvordan får jeg et bedre afkast på mine investeringer?
Hvordan finder jeg gode aktier?
Hvilken strategi skal jeg anvende for at time mine stop/loss og stop/profit? Hvornår skal jeg købem og hvornår skal jeg lave et salg af aktier?
Aktieinvestering med teknisk analyse.
Hvornår kommer den næste finanskrise? Dette spørgsmål kan vi desværre ikke svare på, men med den rigtige strategi, kan du reducere din risiko den dag, hvor trenden for alvor skifter på aktiemarkedet.
Pas godt på dine penge. Lad sig ikke forlede af grådighed til at påtage dig alt for store risici.
Velkommen til aktieskolen hos Aktieinfo.net.
Guide til forkortelser og definitioner
Overvejelser inden man investerer
Hvordan kan man vide om et udregnet P/E tal er højt eller lavt? Anvend principperne omkring Fed modellen og få et godt sammenligningsgrundlag.
P/E tallet kan som tommelfingerregel anvendes til at vurdere om en aktie er dyr eller billig. P/E må imidlertid aldrig stå alene i vurderingen, idet der er en række faktorer, der kan skævvride opgørelsen.
Hvilken type af investor er du?
Enhver form for investering bør starte med et helt grundlæggende spørgsmål: Er du kortsigtet spekulant eller langsigtet investor?
Vores forventninger til i hvilken retning nyhederne påvirker aktiekurser holder ofte ikke stik. Socionomics, postulerer, at aktierne er påvirkede af noget mere uhåndterligt: ”Social Mood”, masse-stemning, social stemning.
Lær at analyse et selskab på dets nøgletal. Ser på bruttomargin, overskudsgrad, finansiel gearing, EPS, P/E og afkast af investeret kapital.
Det siger kunderne: