Solar - aktieanalyse den 27-02-2025

 

Kurs på analysetidspunktet: 279

 

Aktievurdering:


Kursudvikling 0-6 mdr.: 250 – 300

Kursudvikling 12-18 mdr.: 300 – 350

Kursudvikling 18-36 mdr.: 350 - 425

 

 

Svagere salgsudvikling end forventet i 2024 men dog med første tegn på moderat bedring i fjerde kvartal. For 2025 guides en moderat organisk salgsvækst på 1-3 %. Indtjeningsmæssigt imponerede Solar med et EBITDA-resultat på 646 mio. kr. i 2024. Kursmæssigt blev 2024 et skuffende år for investorerne med et fald på 35,6 %. 2025 er begyndt med et fortsat kursfald.

 

  • 2025 bliver ikke vendingens år til ny markant vækst for Solar. Det høje indtjeningsniveau fra både 2023 og 2024 kan heller ikke opretholdes. Dette skal dog ikke tages som udtryk for, at aktiekursen skal fortsætte sin nedtur. Faktum er nemlig, at meget negativt nu er indregnet i aktiekursen efter store kursfald i 2024 og videre ind i 2025. Aktien prisfastsættes til en P/E 2025E på 14,1, og det er lavt for en kvalitetsaktie som Solar.
  • De finansielle mål i Solve strategien dækkende til og med 2026 er på et par punkter blevet sænket. Fx ventes EBITDA-marginen i 2026 nu at lande over 5 % mod før over 6 %. Solar fastholder dog målet på over 6 % på sigt. Det skal tages som udtryk for midlertidigt vanskelige markedsforhold, der over tid vil blive forbedret.
  • Solar agerer proaktivt ved at indføre mitigerende tiltag for at kompensere for den lave vækst og let pres på indtjeningen som følge af stigende udgifter, herunder blandt andet til stigende lønninger. Vi hæfter os ved, at Solar taler om stigende kundetilfredshed som følge af iværksat tiltag om forbedret leveringsservice. Tilfredse kunder er alfa og omega.
  • I Europa kan vi glæde os over faldende rente, hvilket alt andet lige er til gavn for byggesektoren og dermed et af Solars kerneområder. Der er en gængs holdning i analytikerkredse om, at renten i Europa i år falder med 3 x 0,25 %. Det kan dog blive ændret, hvis inflationen i USA ikke bevæger sig i den rigtige retning. En række af Trumps planlagte tiltag vil virke inflationært, og vi kan næppe forvente en markant udvidelse af rentespændet mellem USA og Europa. Der er således usikkerhed på rentefronten.
  • Flertallet af verdens politikere bakker op om den grønne agenda. Det er vigtigt for Solar, der satser på at udvide salget af klima- og energirigtige løsninger. Også her er der dog usikkerhed, da USA trækker sig fra en række globale aftaler om CO2 nedbringelse. I værste fald trækker andre lande sig også fra de vedtagne mål, og det vil i så fald påvirke Solars salg af bæredygtige løsninger negativt.
  • Det er i dette udfordrende miljø, at Solar skal agere. Vi er imponeret over indtjeningsniveauet i 2024, hvor Solar landede over selskabets eget mål. 2025 bliver formentlig et år med moderat vækst i salget, men vigende indtjening.
  • Trods de mange udfordringer og usikkerheder er vi fortsat positive på aktien. Solar har i perioden 2020-2024 returneret 1,6 mia. kr. til aktionærerne i udbytter. For 2024 vil der blive udloddet 15 kr. pr. aktie svarende til et direkte udbytte på 5,4 %. Efter Aktieinfos vurdering bør man som investor holde fast og overveje supplerende køb i aktuelt kursniveau. Til nuværende kurs anser vi Solar for at være et godt langsigtet køb for investorer, der har tid og råd til at vente på bedre tider. De kommer – usikkerheden er blot hvornår.

 

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 

 

Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.




Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.